Monday, December 19, 2011

43 Biodata Penuh Mahasiswa Biadap !


Adam Adli Abd Hamid
017-434 7317
Kelisa Gold WKE 3264
Antara Moderator LMP UPSI dalam FB selain Park Jung Din. Bilik gerakan dipercayai di Taman Bernam
Di Halang dari bertanding PRK (Pilihanraya Kampus ) UPSI tahun ini kerana terlibat dalam demo air di KL.
Search Youtube Adam Adli


Adam Adli bin Abd Halim, mahasiswa yang telah menurunkan bendera yang memamparkan gambar Presiden UMNO, YAB Dato' Sri Najib Tun Razak, dan menggantikannya dengan bendera kebebasan Akademik.

Gambar Adam bersama dengan Anwar Ibrahim.

Bukan sekali berjumpa, berulang kali berjumpa dengan Anwar Ibrahim. Apa agenda perjumpaan-perjumpaan ini?


Sidang Media Khas berkenaan isu Mahasiswa Turunkan Gambar PM Najib Razak dan menaikkan bendera Kebebasan Akademik di Ibu Pejabat UMNO di PWTC ketika Demonstasi Kebebasan Akademik pada 17 Disember 2011 yang lalu.

Tarikh :19 Disember 2011
(Isnin)Masa : 11 Pagi

Tempat : Kuala Lumpur Selangor Chinese Assembly Hall (KLSCAH).Anjuran : Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) dan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM)

43 comments:

Anonymous said...

kalau jumpa budak ni... tolong ludah muka dia!

Anonymous said...

ye..setuju....nampak jek muka dia kasih hakkkk tuihhh!!!

Anonymous said...

keluar universiti join nuar la dah nampak nak berpolitik sangat.

Anonymous said...

Muka jambu cam anak ikan je.. Jeng jeng.. jeng....

Anonymous said...

xde alamt die ke aku nk hentak muka die sial punya org

Anonymous said...

baru turun gambar najib dah melalak...

biasalaa UMNO..

Anonymous said...

potong je klu jumpa budak ni,langgor bg mampus lg best kan dasar melayu x sedar di untung

Anonymous said...

BLAJO KAT UPSI...
CITA2 NAK JADI GURU....
DAH HABIS BALAJO NANTI...
NAK NGAJO SKOLA KERAJAAN KAT MANA GAMAK NYER YER....

Anonymous said...

Sangat biadap perbuatan pelajar ini menurunkan bendera pemimpin negara kononya mahasiswa ditindas tetapi dengan ada Auku pun mahasiswa sudah mampu melakukan tindakan sebegini.Memang biadap.

Anonymous said...

Buang saja malaun ni dari kampus - hantar dia kpd ANUar utk jadi santapan liwat.

Anonymous said...

Buang saja malaun ni dari kampus - hantar dia kpd ANUar utk jadi santapan liwat.

Ngah Phg asal Melaka said...

elok gak dia ni berani menurunkan gambar Naji tu sebelum org ramai yg akan turunkan nya lps PRU13 ni..rakyat yg hidup dgn sempit kerana inflasi yg skrg ni teruk sgt sedangkan umno/kroni hidup dgn melampau kaya raya nya

Anonymous said...

kami sokong ADAM ADLI!!!

Anonymous said...

x cerdik

Anonymous said...

kalau aku jumpa budak ni , bkn setakat ludah tapi aku terajang kote dia !!

betul ni !!

Anonymous said...

ap no motor atau kereta dia?

apa no room dia?

babi punya adam!

Anonymous said...

biadab! apa kena mengena tuntutan mahasiswa dengan bendera PM ?

kenapa tak ikut saluran?

kata bijak bistari ? ada prosedur ...ada menteri , ada tim menteri , ada setiausaha menteri , napa mesti terpekik melolong mcm anjing gila ditengah jalan?

macam itu ke mahasiswa diajar membuat apa saja tuntutan?

taufiq said...

ade ke bukti die trunkan bendera???...die bdri di tepi bndera shj!!..die hnya berdemo utk mansuh AUKU!!..sume ckp die biadab sbb trunkn bndera PM!!..Bukti mane??..stakat gmbar mcm tuh..xckupla..jgn cemarkn nama die hanya kerana propaganda politik!!..

taufiq said...

ade ke bukti die trunkan bendera???...die bdri di tepi bndera shj!!..die hnya berdemo utk mansuh AUKU!!..sume ckp die biadab sbb trunkn bndera PM!!..Bukti mane??..stakat gmbar mcm tuh..xckupla..jgn cemarkn nama die hanya kerana propaganda politik!!..

Anonymous said...

kalau dia tak turunkan bendera pun, dia tetap biadap.

Anonymous said...

sokong adam adli!!!

Anonymous said...

pm takde bendera.. ada bukti ke dia buat.. kalau ada pun.. dia cuma turunkan gambar DS Najib sebagai ketua umno shj.. korang yg cakap ni.. sedap je nak menjatuhkan hukuman.. fitnah segala.. bertuahnya adam.. dapat pahala begitu banyak..

sekiranya terjadi apa2 pada adam.. penulis blog ni juga bertanggungjawab sebab sebar segala maklumat diri dir.. ouhh kalau dia orang BN, sokong BN.. tak ada pun kecoh begini.. lagi satu.. duit kerajaan tu duit rakyat.. BN hanya parti politik.. bukan kerajaan.. sila faham beza tu..

Anonymous said...

sedih... ini lah manusia yang tidak kenal erti bersyukur.
dari kecil hingga besar..dia telah dididik di institusi-institusi dan sekolah-sekolah kerajaan. Namun,ini balasan dia terhadap kerajaan yang telah banyak berjasa kepada diri dia.

Anonymous said...

dia ni kena bela dgn DSAI ni...cuba check belakang tengok...

Anonymous said...

berapa sen dia dapat x tau la..ikut jejak langkah anwar masa belajar n jadi menteri kewangan dulu..cuba tanya2 mereka sengkatan anwar masa belajar dulu, sape anwar sebenarnye...eeeeiii...geli nyah...!!!

Anonymous said...

bagaimana pula kalau ada penyokong opponent yang kencing di poster Tuan Guru Nik Aziz yang kita panggil TOK GURU??? mengapa saudara/i tidak mahu membuat protes terhadap Soi Lek yang menghina agama saudara iaitu agama ISLAM sehingga sanggup mempertikaikan Hukum Allah??? sepatutnya orang sebeginilah kamu-kamu-kamu semua ambil tindakan... MasyaAllah manusia akhir zaman... Soi Lek menghina agamamu tapi kamu mendiamkan diri....

Anonymous said...

sial betol lah budak ni! bangang bodoh..ada otak letak kat lutut...takkan ko nak ikut mahaguru nuar al juburin tu! agaknya udah di juburin nua sampai jadi barua dan bangkai PKR nuar al juburrinn..apa lagi UPSI..kasi buang ini budakk..kalau x, pasti akan ramai lagi mangsa juburan nuar...woii ke belah la dari msia ni..ramai yg nak belasah ko ni!!!

Anonymous said...

nanti dia jadi cikgu, tgh2 perhimpunan anak murid dia turunkan bendera sekolah pastu gantikn dengan bendera gambo anwar berahim plak... hehehhee

Anonymous said...

harap2 dia sorang jer yg xdapat posting..jgn bdk2 upsi yg lain jadi magsa.. disbbkan nila setitik, rosak susu sebelanga..

Anonymous said...

GOd...he's just a kid for heaven sake..bende kecik macam ni pun satu melaysia nak keco. pleasela...forget bout him..im sure he regret it. malu i dgn rakyat malaysia. baik la sgt..tapi bab memaaf tu macam taik. dulu nak penjajah mati sebab jajah tanah. ni sekor pemuda yang nak tegakkan apa yang dia percaya pon nak diludah la apa la.. anak melayu juga. takyahla nak bebunuh ke apa ke.. come on la

Anonymous said...

regret it? nah i dun think so, dia ni kena pukau dgn anasir2 luar, ke agak2 die ni anak ikan baru DSAI? future cikgu ke ni? tak nak la aku bg anak aku bergurukan budak ni,rosak2.

sitibaiduri said...

regret?....tolong sikit...dia lagi rasa tk bersalah...berlagak sombong lagi...mcm ni nak jadi pendidik?...malu la budak mcm ni di gulakan oleh pembangkang...sama jugak tukang komen dlm ni yg sah-sah sokong pembangkang...

Anonymous said...

kecos siut umnongok semua nih..vdo sembang rakyat yg terang nyata buat mecm fitnah dan penghinaan terutamanya pd hukum hudud allah xda plak kecoh?x malu ker tgk wanita2 melayu islam yg x bertudung bg sindiran pd hukum allah..ada plak mamat berkopiah mempersoalkan keadilan hukum hudud bilamana org islam yg mencuri dipotong tgn tapi org cina masuk penjara..apa punya orglah yg boleh bagi statement mcm tuh..yg melakonkan dah mmg bangang..yg buat skrip plak xtaulah tahap bengong mcm mana orgnyer...mana boleh samakan yg islam dan bukan islam dlm sesetengah aspek perundangan..kita wajib puasa, diaorg wajib ker puasa?kita byr zakat dia kena byr gak ker?ada ker dia org pon nak kena naik haji mcm kita bila mampu?nih semua gara2 politik..rakuskan kuasa yg akhirnya memberikan kekayaan...ingat2lah yg sampai masa semua akan kembali dijamah cacing dan kelak dibangunkan semula utk dihisab...insaflah...

Anonymous said...

Wahai abg,kakak,adik2,y.b,makcik dan pakcik.. Sy Pelajar sem 8 UPSI. kami x tahu menahu dan xambil peduli pn pasal politik. Takkan kerana nila setitik rosak satu periuk belanga. Dengan maksud, xkn kerana hanya beberapa org drpd hampir 5 ribu student upsi yg buat hal, lalu kesemua kami iaitu (Pelajar2 upsi) di pandang serong.Upsi yg terbaik, kami cintakan upsi dan juga kerajaan sedia ada.Jgnla terpengaruh dgn adam yg tak cintakan upsi, oleh demikian beliau sewenang-wenangnya mempergunakan nama baik UPSI dgn mengajak student2 luar U lain bagi meraih populariti.Maafkan kami 5 ribu student UPSI, di atas tindakan Adam Adli

Anonymous said...

Tolonglah sy merayu. Meminta supaya jgn melabel UPSI dgn sewenangnya. Adam Silap namun UPSI tak silap. Bukanlah UPSI yg melahirkan dn menjaga sgl2ny semnjak adam dilahirkan.Fikirkanlah dari mana dia datang. Saya wakil daripada student disini, politik tidak memberi apa2 keuntungan pn kpd kami sbg seorg pelajar kini.Kami hanya ingin menjadi guru. Dan itulh yg tersimpan d hati semnjak kami mengukir cita2 semasa zaman kanak2 lagi.

Anonymous said...

mahasiswa mlambangkan tulang belakang negara..xperlu myalak sperti anjing..jdi lah mahasiswa yg mpunyai akal utk bpikir...memalukan mahasiswa..!jgn kerana 1 phk, sggup pgaduh sesama melayu...malu dgn bangsa yg lain..aduhai..siswa2..

azyan izzati said...

senang citer melayu semua bodoh tak pandai main politik

najmi^^ said...

i'm a student as well, and will continue my study abroad..and sorry..i'm totally not agree with what Adam Adli did.

adli..
kat mesir..n others located at the middle east.. diorng tu rebel..sbb pemimpin diorng jahil..membunuh rakyat sendiri.. menindas muslim.. bolot kekayaan negara...

aq tngok pemimpin kite ok je la..yes they're not perfect! but kite boleh je hidup dngan aman..boleh cari makan..boleh belajar..boleh bangun pagi ..tenang je.. xdepon ko kuar pintu rumah..nmpak orng pegang senapang.. sigh* ape yng die buat ni, xwajar.. mcm ko pulak yng sukakan keganasan eh..alahai

Anonymous said...

old minded lha korng ne... klo just trunkn gmbar Najib ne blom lg biadab asenye...
lao na dibandingkan menghina para ulama' or bla... bla.. bla...
pape pown, bkn Najib yg bg dowg mkn...
smer usaha sndri...!!!
masyarakat yg tiada tamadun...
dunia akhir zamn..
Allah Hu Akbar!!!

shazani said...

aku sokong adam adli sebab dia berani yg macai2 nie berani kew?tak an..semua penakut...benda dh salah kita tentang lah..dalam islam pun ada hak rakyat untuk bersuara,dh bersuara dengan baek2 kerajaan tak nak dengar,berdolak dalih,kita buad lah perhimpunan....chill bro and keep clam

Anonymous said...

Smoga mahasiswa tersebut dibukakan pintu hati :)

Anonymous said...

Hurm.. Setiap kata2/ komen mencerminkan diri kita. Malu sy dengan kata2 kesat yg dikeluarkan.

Saluran mcmana yg betul? Sbb dia bkn menyokong UMNO maka tindakan dia adalah salah. Cuba kalo semua tindakan dia adalah utk kerajaan, confirm semua puji belaka..

Anonymous said...

ohh.. cuba tengok sampai habis video adam adli lepas dia kena tahan reman tu, aku tak sebelah mana2 pihak, tapi aku dengar kedua belah pihak. aku tengok adam adli berkata2 dalam video tu, sungguh. aku tak jumpa sikit pun kata2 caci maki terhadap government. adam adli cuma nyatakan sebuah kenyataan yang tak dapat disangkal mana2 pihak sekalipun. dia menegur, bukan menafikan. sebelum melepaskan kata2, cuba anda semua siasat dulu. dia seorang yang berfikir, cuba anda semua berfikir. berfikir secara waras. please.. sebagai manusia yang berakal, dah nama pun student kan.. jgn jadi student yg tiada kualitinya.. bila anda semua berfikir secara waras, dan dengan semangat serta keberanian, anda juga pasti akan bertindak seperti Adam Adli. dia bukan pengkhianat, tapi dia ingin membela nasib kita.. kaau nak komen pun, komen la perkara yang logik sikit, dan ada isinya.. jgn komen benda yang tak berfaedah.. kalau betul anda semua sayangkan negara, bincangkan. bukan mengutuk, menuduh siapa salah sebenarnya.. negara kita takkan bersatu kalau rakyatnya sendiri dah berperangai mcm nie, saling mengutuk. sekali lagi dari saya, tolonglah anak2 muda berfikir dengan matang sematangnya.. gunakan kemuliaan yang kita ada, akal. gunakan akal untuk berfikir, bukan mengutuk. mengadili sesiapa bukan hak kita.

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates