Wednesday, January 30, 2013

1 Ketua Dewan Ulama PAS Dr Harun Taib Pula Akan Dipecat?


Belum pun reda dengan berita tergempar penyingkiran Ustaz Nasharudin Mat Isa daripada Majlis Syura Ulama,  kini tiba masanya, nasib yang sama menimpa kepada Ketua Dewan Ulama parti PAS, Datuk Harun Taib.....

Berita ini di sampaikan oleh bekas pengikut setia parti itu, Zainon Ismail...

"Seorang pemimpin kanan Pas dijangka dipecat sebagai Ahli Majlis Syura Ulama", katanya.

Beliau difahamkan antara nama yang disebut-sebut berada dalam senarai pemecatan oleh Majlis Syura Ulama Pas ialah Ketua Dewan Ulama parti itu, Datuk Harun Taib.

Katanya lagi, tidak mustahil perkara itu berlaku selepas bekas Timbalan Presiden parti itu Nasharudin Mat Isa digugurkan sebagai ahli majlis itu pada 13 Januari lalu.

“Majlis Syura Ulama Pas adalah badan tertinggi parti itu dan apabila keputusan dibuat oleh majlis itu, maka ia tidak perlu dipertikaikan lagi oleh mana-mana pihak dalam parti berkenaan," kata Zainon yang juga seorang penulis buku dengan nama penanya, C.N. Al-Afghani.

Beliau berkata demikian ketika menghadiri program diskusi "Dilema dan Ranjau Perjuangan Islam di Malaysia" yang turut dihadiri Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said.

Sebelum ini, akhbar tempatan melaporkan pemecatan Nasharudin sebagai Ahli Majlis Syura Ulama parti itu berikutan tindak tanduknya yang didakwa boleh merugikan parti itu.

Adakah keputusan ini wajar di terima....? Ahli PAS fikir-fikirkan lah....

PAS semakin hancur semenjak bersama Pakatan Haram!

1 comments:

Anonymous said...

Bila nk pecat nik aziz pulak?

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates