Thursday, January 31, 2013

2 Mahfuz Omar Kantoi Buat Surat Palsu


Dasar pembohong... itulah sikap Ahli Parlimen PAS yang tidak tahu malu langsung. Lepas satu persatu penipuan yang dilakukannya terbongkar. Inilah padahnya apa bila mengangkat seorang penjual cendol yang tak lulu SRP jadi Ahli Parlimen.... Apa pun tak boleh! Harap lepas ni jangan lah undi pemimpin yang seperti ini lagi...

Terbaru adalah penipuan tentang surat di atas ini.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein hari ini menjelaskan surat arahan yang didakwa kononnya dikeluarkan ibu pejabat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) meminta pengarah bahagian dan daerah menghantar kad pengenalan yang tidak dituntut dalam masa 18 bulan ke Sabah, adalah surat palsu.

Beliau berkata, JPN tidak pernah mengeluarkan surat arahan seumpama itu dan menyifatkan tindakan itu lebih bermotif politik bagi menjejaskan imej kerajaan, lebih-lebih lagi dalam suasana menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13.

Justeru katanya, satu laporan polis berhubung surat palsu itu akan dibuat Ketua Pengarah JPN, Datuk Jariah Mohd Said hari ini.

"Ia merupakan surat palsu, tuduhan yang dibuat oleh pihak tertentu. Itulah suasana landskap politik hari ini. Saya minta orang ramai yang majoritinya tiada kepentingan politik supaya jangan terikut-ikut dengan tuduhan seperti itu," katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan sambutan Hari Imigresen 2012, di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya hari ini.

Semalam Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar meminta penjelasan JPN serta Kementerian Dalam Negeri (KDN) berhubung surat yang didakwa dikeluarkan pengarah bahagian kad pengenalan JPN kepada semua pengarah negeri dan daerah di seluruh negara.

Menurut Mahfuz, surat arahan yang didakwa ditandatangani Pengarah Bahagian Kad Pengenalan, Md Solehan Omar dari ibu pejabat JPN di Putrajaya bertarikh 14 Disember 2012 dan dihantar kepada semua pengarah JPN peringkat negeri dan daerah.

Berita Terdahulu: Mahfuz Omar Ahli Parlimen PAS Yang Memalukan


2 comments:

Anonymous said...

SEBAB ITU WAKIL RAKYAT PAS YANG ADA DALAM DEWAN RAKYAT ... BODOH SEPERTI MAHFUZ, SALEH UDIN AYUB YANG BINGAI.

Anonymous said...

Kalau mengikut undang undang, memalsukan dokumen adalah satu kesalahan dibawah akta pencegahan rasuah, jadi dokumen palsu mahfuz ni macam mana nak buat?

baca link dibawah
http://t.co/iz8dmDSK

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates