Wednesday, September 28, 2011

Lim Guan Eng Akan Di Dakwa Oleh Polis Johor!

Sudah la apek! Baru setahun jagung memerentah dah nak tunjuk bagus!

Polis sedang mempertimbangkan tindakan yang boleh dikenakan ke atas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng ekoran kenyataannya memburukkan negeri ini dalam satu pertemuan dengan media asing di Singapura, baru-baru ini.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd. Mokhtar Mohd. Shariff berkata, beberapa laporan polis telah dibuat mengenai perkara itu dan pihaknya akan mengenal pasti tindakan yang boleh diambil memandangkan kenyataan itu dibuat di luar negara.

Beliau yang nyata berang dengan keceluparan Guan Eng, turut menyifatkan kenyataan Setiausaha Agung DAP itu tidak boleh diterima, berniat jahat, tidak berasas dan tidak benar sekali gus mengingatkan pemimpin DAP itu tidak bercakap sesuka hati.

"Kenyataan beliau kononnya sesiapa sahaja dari Singapura yang datang berurus niaga di negeri ini tidak selamat dan akan diculik oleh penjenayah adalah amat dikesali dan jelas ia adalah tidak benar sama sekali.

"Trend penurunan indeks jenayah yang dicatatkan negeri ini jelas membuktikan keadaan keselamatan di negeri ini adalah terjamin bukan sahaja untuk rakyat negeri ini tetapi juga rakyat asing," katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Guan Eng yang didakwa memburukkan negeri Johor dalam satu pertemuan dengan media asing di Singapura baru-baru ini dan disiarkan sebuah stesen tempatan kemarin.

Transkrip Temu Ramah Guan Eng Dengan FCA di Singapura

KJ Cabar Nik Aziz Laksanakan Hudud di Kelantan

Pemuda Anjur Pentas Patriot Salur Kisah Sebenar Sejarah Negara

1 comment:

Anti racist said...

Apalah cina akong ni buat, kerja dia asik nak memburukkan Malaysia je di mata dunia, betul betul puxxxak punya akong ni,Dah la tu jadi baxxrua Spore pulak, mentor dia tak lain tak bukan LEE KUAN YUW. Cina sekor ni tak sepatutnya tinggal kat Malaysia ni, POLIS sila ambil tindakan segera supaya rakyat dan kroni belia tak ketawakan kamu!!!!!