Sunday, April 15, 2012

17 DBKL Rempuh Kumpulan Budak Degil Di Dataran.. Khemah Adam Adli Roboh!


Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini terpaksa bertempur dengan kira-kira 20 orang budak degil yang berkhemah di Dataran Merdeka sejak semalam bagi menuntut pemansuhan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN.

Kumpulan budak degil yang mengelarkan diri mereka sebagai mahasiswa telah bertindak membentuk satu halangan bertujuan menghalangi pihak DBKL merampas khemah-khemah yang dipasang.


Menurut undang-undang, tiada sesiapa dibenarkan memasang sesuatu struktur di kawasan tumpuan pelancong itu tanpa kebenaran datuk bandar.

Setelah berbincang, kumpulan budak degil tersebut tetap enggan berpindah selagi tuntutan mereka tidak didengar.

Tindakan kumpulan budak degil tersebut yang dilihat sengaja memprovokasi dan engkar arahan DBKL menyebabkan berlaku kekecohan.


17 comments:

LuthfiMY said...

Bodoh!

Anonymous said...

padan muka dia orang! buat la lagi!

Anonymous said...

bila politik diutamakan....
bila dimakan gula-gula janji...

lepas nie, kalo dimansuhkan, jgn galak suruh bukak balik..

jelik tgk mahasiswa jadi mahasewel

Anonymous said...

Budak bodoh senang kena pengaruh dek org bangsa yahudi.

Anonymous said...

bapak aku selalu pesan dulu..

belajar pandai-pandai supaya tak dibodoh2kan orang..

sekarang ni makin aku faham n jelas pesanan bapak aku sejak PRU ke12 smp skang.

budak-budak BODOH yg malas belajar memang suka wat benda2 gni. nk free je.. blaja malas.. dah joli duit ptptn pastu minta hapus.. Gampang

Anonymous said...

dbkl tak payah la nak btolak ansur, rodok je kemah2 tu. kerajaan pula tolong jgn layan tuntutan bodoh oleh budak2 bodoh

Anonymous said...

Alhamdulillah ...Pengajaran buat semua.

Tahap intelektual yg dikurnia wajib di pakai sebaik-baiknya!

Mak Ayah suruh pergi belajar ..Demi masa depan yg gemilang.

Nak duduk dlm khemah, masuklah Ko kat U ..kan Ada PALAPES, PBSM! Pangakap Dan sebagainya.

Sediih melihatkan masih ada lagi segelintir sebagini ....Baguih lagi budak2 remit

KZSO said...

Tahniah dbkl! Kalau nak harap kerispondanmudin sampai kiamat takder tindakan! Kalau nak dengar amaran demi amaran demi amaran bolehlaaa

Anonymous said...

budak2 ni bodoh tahap ICU..kalau nak berkemah pun pegi tepi pantai ke,jeram ke...tak pasal2 dah menyusahkan orang....

bota silver said...

tegas dalam melaksanakan undang-undang adalah satu amanah majoriti rakyat. justeru DBKL kena jalankan amanah yang diberikan. jika takut kepada BUDAK-BUDAK tu bermakna petugas DBKL tidak amanah dan gaji yang diterima adalah haram. Haram untuk tanggung anak bini, haram untuk beribadah dan kami anggap anda tidak amanah dengan tanggungjawab yang telah anda terima ketika menerima jawatan dulu.

Anonymous said...

sumbatje sekor2 bg rimau makan kat zoo...depa ada otak ttpi taraf otak depa mcm bau longkang..sape le mak bapak budak2 bodoh ni..belajar kat u gagal..lps tu nak gagalkn hidup org lain pulak..masa dpn sendiri dah gelap woi...taubatle...keluarga sndiri hidup susah kemudian kamu2 ni susahkn lg..ada duit ptptn p joli, suka2 demo..org tak pndg lu semua...org makin benci tengok muka2 ni lg...perosak bangsa, agama dan negara

Anonymous said...

lu ape cer...baik tak payah jadi rakyat malaysia kalau rukun negara pon xhafal!
Kepercayaan kepada Tuhan
Kesetiaan kepada Raja dan Negara
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang-undang
Kesopanan dan Kesusilaan
lu tgk! antra perlembagaan ngn undang2 mne lg tgi. sbg negara yg demokrasi
berhimpuan xslh
termaktub dlm perlembagaan ada tertulis di bahagian 2 ( HAK ASASI ) no 10 "Kebebasan bercakap, berhimpun dan berpersatuan"
kalau lu bengap sgt meh gua kasi lah. bce ah kt sni perlembagaan tuh!
http://www.jac.gov.my/images/stories/akta/perlembagaanpersekutuan.pdf

korg igt dorg ni bdoh ke xtau hal negara. antra dorg ni ade yg amek law! xmcm korg.duk goyang kaki kt umah.ank org kayap lah kate kn. truskn lah prjuangn be end korg tu! lu tgk plhn rye nty, najib klh truk, jgn nk sebok2 duk menyendeng nk pndidikn percuma ble ptptn dh gntikn dgn pndidikn prcuma.tu lah hidup tu kne tgk sume bnde.klu dh tgk tv 3 suku ngn bce utusn mlysia je mmg x mju lah. yg berjoli dgn duet ptptpu tu puak lu!

Anonymous said...

berhimpun memang tak salah tapi menyusahkan orang jer ....
cuba kau baca betul
mana kau punya

Kesopanan dan Kesusilaan

cakap ambik law...tapi bengap buat apa

GotYou said...

Anon 12:16 PM

Cer suluh muka lu?

LAWYER TUA said...

Kepada 12.16,

Apa maksud "ada yg ambil law?"
Kalau belum grade, jangan cakap pasal law.

Aku pun ambil law dulu.Ramai kawan aku yg kena keluar U sebab sebelum final year fail dan kena buang.Korang yg ambil law tu dah habis belajar ke?

Kalau korang ambil law korang tentu tahu bahawa korang boleh di gantung pelajaran kamu jika kamu melanggar syarat?

Kalu belum lulus jangan le nak sombong....ramai yg jual berger di luar tu ada lah law GRADUATE.

chipmunk said...

Anonymous, April 16, 2012 12:16 PM
terima kasih kerana berjaya menghafal Rukun Negara. pandai.
Perlembagaan atas dari undang2. betul. Kesopanan dan kesusilaan pon lg rendah dari perlembagaan. mesti setujukan sebab dari komen encik anon ni pon takde la sopan mane. sy amik engineering sebab suka number dari membaca. (maaflah terbangga plak)...
......................
Yakin sungguh encik anon BN kalah yea. kalau BN menang. encik anon nak buat ape. kasi alasan lagi? itu aje la yang en anon buat. alasan. sy pun tak pasti en anon nie habis belajar atau tidak. bukan sy utk menilai. tapi dari komen en anon. terbukti alasan diberi dan juga angan angan yang amatlah tinggi.

Anonymous said...

Ni bkn budak degil. Ni budak2 bangang yg x tau bersyukur. Blm dpt PTPTN bising, da dpt mintak PTPTN dihapuskn. Byr la dulu utang PTPTN tu dulu kalo nk mintak dihapuskn. Adat org berhutang kena la jelaskn hutang tu dulu. Amalan akan tergantung selagi hutang2 x dijelaskan. Pasni sape nk PTPTN bole teruskan demi masa dpn diri sendiri dan keluarga. Sape2 yg x nak PTPTN, x payah la mintak. Yg x mintak PTPTN ni anak org kaya je. Yg mintak PTPTN ni org2 yg susah, mak bapak xde duit. Tu sbb kerajaan sediakn PTPTN utk bantu anak2 org susah wat pinjaman utk belajar. Dah grade nanti byr la balik. Gaji ribu2 takkan x leh nk byr kot?

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates