Monday, April 23, 2012

2 Occupy Dataran: Hantu Pocong Jadi Simbol Protes


Sesudah khemah Occupy Dataran diangkut oleh DBKL, kumpulan yang berniat untuk memansuhkan PTPTN di Dataran semakin hilang tujuan.

Gambar di atas menjelaskan kepada kita perangai pelik kumpulan yang hendak minta mansuh PTPTN ini. Mereka bungkus mayat dan memaparkan tentang "Mahasiswa Bangkit", apa kaitan mahasiswa dengan hantu pocong?

Tidak munasabah dan tidak intelektual langsung. Adik-adik yang masih belajar di form 4 dan 5 suatu hari nanti kalau masuk universiti jangan tiru perangai pelik ini. Memalukan

-Angin Perubahan

2 comments:

Adi Kencana said...

Baik kafankan karier politk Anwar je...

PENDUDUK KERINCHI MASIH MENANTI PERMOHONAN MAAF NURUL IZZAH. Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Far Lungeng said...

Kenapa tak demo hapuskan yuran institusi pengajian tinggi samada awam atau swasta..baru ada crowd demo tu.Aku pun nak sambung belajar klau dpt yuran free.Tapi semua tahu idea tu bangang kan... so bangang gaklah yang ada kat dataran tu. Jangan2 diaorang bertahan pasal syok tengok awek serabai seluar pendek tu.

 

POLITIK HARIAN Copyright © 2013 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates