Thursday, February 21, 2013

PRU 13: Slogan Baru 'Pakatan Harapan Rakyat' Atau 'Janji Pakatan Tipu Rakyat'!


Kalau tak menipu bukan Pakatan Haram namanya....

Rakyat Malaysia tidak boleh lagi mempercayai apa jua slogan atau manifesto yang dibawa oleh Pakatan Haram. Ini kerana Pakatan Haram memang penipu pembohong penyamun penyangak. Malah pemimpin Pakatan Haram kesemuanya spesies rakus dan pelahab.

Cukuplah dengan melihat manifesto PRU12 yang lepas hanya janji kosong ditaburkan kosong... kosong... kosong...


Berjanji memang mudah, apatah lagi dengan penyokong fanatik Pakatan yang walaupun Pakatan Haram tidak tunai janji, akan tetap sokong buta tuli.

Namun begitu dengan penyokong yang tidak begitu fanatik, tidak buta dan tidak tuli agak sukarlah untuk berjanji kerana mereka akan mula menilai janji-janji sebelumnya yang masih tidak tertunai satu pun.

Apatah lagi dengan bukan penyokong kerana mereka pastinya bukan sahaja tidak percaya malah akan menghalusi setiap satu janji tersebut untuk melihat dari segi praktikal dan logik perlaksanaannya.

Tiada siapa yang akan percaya dengan slogan baru Pakatan Haram ini, malah hampir semua rakyat yang membaca janji-janji Pakatan Haram kalau tak ketawa berguling-guling, hanya akan mencebikkan saja mulut kerana malas melayan siri penipuan Pakatan Haram.

Jangan biarkan pisang berbuah dua kali. Jangan biarkan diri anda tertipu dua kali oleh Pakatan Haram. Sesungguhnya slogan mahupun manifesto mereka adalah janji palsu bohong kelentong dan auta semata-mata.

Hakikatnya, slogan itu hanyalah untuk suka-suka sahaja, ia dicipta dan diumumkan sekadar untuk sedap didengar dan menipu bagi menarik undi.

Di dalam segala janji itu hanyalah janji politik, janji pilihan raya atau janji undi semata-mata.

Ingat lah bahawa janji Pakatan Haram ialah 'Janji Pakatan Tipu Rakyat'....

No comments: