Saturday, December 3, 2011

KJ: Buat Sesuatu Untuk Terus Nikmat Pemerintahan #PAUMNO


Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin mengingatkan parti itu supaya berbuat sesuatu jika tidak mahu "nikmat" pemerintahan terus berada di pihaknya.

"Jika kita tidak buat sesuatu, nikmat pemerintahan yang diberikan kepada Umno, nikmat kemajuan dan kesejahteraan tidak akan kekal jika kita tidak berbuat sesuatu," katanya.

Dalam sesi penggulungan di perhimpunan agung Umno hari ini, bagaimanan berkata, setakat ini respons yang diterima terhadap usaha tranformasi perdana menteri disambut baik.

Menyentuh soal calon boleh menang, Khairy berharap selepas ini perbincangan itu hendaklah ditamatkan dan menerima siapa sahaja calon yang dinamakan Datuk Seri Najib Razak.

"Selepas ini tak payah lagi cakap. Cukup dengan ikrar kita akan menyokong siapa saja yang presiden pilih sebagai calon boleh menang," katanya.

Beliau juga berkata, selain calon boleh menang, jentera juga mesti berjalan supaya Umno menjadi parti boleh menang bagi menyokong calon terpilih.

"Sekarang ini PM boleh menang kita sudah ada," katanya sambil menegaskan keperluan gandingan orang lama dan baru dalam menghadapi pilihan raya. -MK

2 comments:

sukatiakula said...

...dan terus nikmati hasil rompakan wang rakyat...

kakiretot said...

kj !!!
kau botanding kek mano lopeh ni, org rombau dah moyampah ngan kau, kau ganti tompek montuo kau yolah, najib pun tak bori apo2 jawatan dlm kabinet, anak mahadir lobih pocayo, kau apo ado, ha! ha! ha!